Biografie

Isa Colli is een Italiaans-Braziliaanse schrijfster afkomstig uit Heilige Geest, Brazilië, en zich gepassioneerd over het schrijven voor kinderen.

Opgegroeid in een bescheiden familie was ze erg jong geletterde. Ze heeft haar zin het schrijven ontwikkeld door essays voor te bereiden en door verhalen uit te vinden voor school.
Op twaalf jaar ontving ze van haar vader een bepalend geschenk, een roze schrift die haar dagboek ging verzamelen. Ze vertelde daarin haar dagelijks leven.

Haar spontane teksten onthulden haar angsten, gevoelens, moeilijkheden en successen, in één woord haar kinderlijke gedachten, zonder grammaticale of stilistische pretentie.
Met het verstrijken van tijd begonnen de woorden steeds makkelijker te vloeien, vorm gevend aan fictieve personages, gedichten en mooie liefdesverhalen. Wanneer we de auteur ondervraagd hebben over deze hobby die intussen zich omgevormd heeft in een beroep, heeft zij ons het volgende antwoord gegeven: “Een boek is niet enkel een geheel van bladzijden met een omslag noch een opeenvolging van paragrafen, zinnen of woorden die volgen.
Een boek heeft zijn eigen toonaard, zijn eigen geur, zijn eigen kleur en zijn eigen magie. De letteren hebben mij een innerlijke rust verschaft.
Sedert ik de vrede van de wereld van de letteren heb ontdekt, besteed ik een groot gedeelte van mijn leven aan de verbetering van mijn schoonschrift zonder mij zich af te vragen of het een tijdverdrijf of een beroep is.”